ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Η κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports ιδρύθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων.

 
sws
 

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 50,000 Ευρωπαίοι πολίτες (EΕ 27) τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ και σε δραστηριότητες με σκάφη. Ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως 18 ετών. Το Safe Water Sports έχει σαν βασικούς στόχους:

 
  • Tην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (Ελλήνων όσο και ξένων επισκεπτών) για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα ασφάλειας και πρόληψης των ατυχημάτων
  • Tην υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα για την ενίσχυση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου για την ασφάλεια στην χώρα μας
  • Tην εκπαίδευση - ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία, με στόχο την διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας αναφορικά με την αντιμετώπιση της θάλασσας και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με αυτή.

Αφορμή για την ίδρυση της πρωτοβουλίας ήταν το θανάσιμο ατύχημα που έγινε το καλοκαίρι του 2014 στη Μύκονο, στο οποίο ένα 10χρονο παιδί, ο Μιχαήλ Πασχαλάκης, έχασε τη ζωή του όταν μαζί με φίλους έκανε ένα θαλάσσιο σπορ στην παραλία Καλό Λιβάδι.

 
sws

O σκοπός μας

To Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με βασικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ. Το Safe Water Sports είναι μια καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία που δεν λαμβάνει καμία χρηματική υποστήριξη από το κράτος.

Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε την πολιτεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό, ώστε να γίνει η χώρα μας, υπόδειγμα οργάνωσης και ασφάλειας.

Το Safe Water Sports είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, στοχεύει να αποτελέσει για την χώρα μας, το σημείο αναφοράς και το βασικό εργαλείο ενημέρωσης για τις δραστηριότητες στο νερό και την ασφάλεια.

Η πρωτοβουλία μας, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων, έχει έναν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αφορά τον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της χώρας μας και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό και στους ξένους επισκέπτες που κάθε χρόνο επιλέγουν την χώρα μας για τις διακοπές τους.

Το Safe Water Sports βασίζεται στην συλλογική δράση και χρησιμοποιεί την δύναμη της πληροφορίας και της πληροφορικής για να αναδείξει και να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό και κυρίαρχο ρόλο του πολίτη στο τομέα που δραστηριοποιείται. Το Safe Water Sports φιλοδοξεί να αποτελέσει το κεντρικό σημείο αναφοράς για όλες τις υδάτινες δραστηριότητες που γίνονται στην Ελλάδα. Θέλουμε να προσφέρουμε στους πολίτες έγκυρη και αξιόπιστη πληροφορία σχετικά με τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που γίνονται στο νερό. Στο Safe Water Sports ο πολίτης μπορεί να αναζητήσει και να βρει όλες τις ΝΟΜΙΜΕΣ επιχειρήσεις που προσφέρουν κάποια θαλάσσια δραστηριότητα (σπορ, ψυχαγωγία, καταδύσεις, ταξίδια αναψυχής κλπ) στην χώρα μας, μαζί με τις απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανονισμούς ασφάλειας.

Σαν σωματείο δραστηριοποιούμαστε μεταξύ της οικονομίας της αγοράς, του κράτους και των πολιτών. Το Safe Water Sports συνεργάζεται με το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της λογοδοσίας και της διαφάνειας.

</pΒασικό>
sws

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Στο Safe Water Sports πιστεύουμε στον εθελοντισμό και όσα αυτός προσφέρει και πρεσβεύει. Στο σωματείο μας υπάρχει ένα οργανωμένο σώμα εθελοντών που ξεκινά από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και το προσωπικό που προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο εθελοντικά για να υποστηρίξει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας. Οι εθελοντές μας είναι πολύτιμοι αρωγοί στην καθημερινή και πανελλαδική προσπάθειά μας για την επίτευξη του οράματός μας. Μας βοηθούν και μας υποστηρίζουν στην διάδοση, βελτίωση και αναβάθμιση όλων των μέσων που έχουμε στην διάθεσή μας για την προώθηση των στόχων του Safe Water Sports. Oι εθελοντές μας είναι ανεκτίμητοι βοηθοί σε αυτόν τον αγώνα και τους ευχαριστούμε θερμά. Εάν επιθυμείς να γίνεις εθελοντής στο Safe Water Sports, μπορείς να επισκεφθείς το web site μας, και να συμπληρώσεις την σχετική αίτηση.